Första riktiga heltidslönen

Idag rasslade det in en ovanligt stor summa pengar på mitt bankkonto! Jag som aldrig tidigare arbetat heltid, utan levt på studielån de senaste fem åren, fick en riktig kick av att plötsligt ha så mycket pengar på kontot.

I ett tidigare inlägg sa jag att det nog inte skulle bli så mycket över att köpa aktier för eftersom sparkontot gapar allt tommare och det behövde fyllas på i första hand. Men med facit i hand räckte pengarna med marginal. 7 000 kr kände jag mig bekväm med att föra över till sparkontot på Avanza. Nu ska jag i lugn och ro bestämma mig för vilka aktier jag ska köpa.

Börsen verkar riktigt sur och många tror att vi står inför en nedgång och lågkonjunktur. Det är bara bra för mig nu när jag har mer pengar att röra mig med. Friheten kommer närmare!

9 reaktioner på ”Första riktiga heltidslönen

  1. Det är sant att det är viktigt att jobbet är roligt, man är ju där en väldigt stor del av sin vakna tid. Än så länge trivs jag bra med jobbet, förutom att det tar på krafterna att vara så ”ny och okunnig”. Det lär jag fortsätta vara ett tag till. Men mina arbetskamrater och chefer verkar ha stor förståelse för det.

   Betald semester ser jag naturligtvis fram emot 😉

   Gilla

 1. Hej
  Grattis till första lönen. I Polen är det tradidtion att man dricker upp första lönen. Jag tycker du ska helt klart föra över till Avanza i största mån och unna dig lite Pepsi Co och Coca Cola istället 😉
  Hälsningar Tandläkaren. / swedendivin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s