Första helgen lider mot sitt slut

Då har jag överlevt första veckan på mitt livs första heltidsjobb. Visserligen är jag van att studera på heltid (civilingenjör i kombination med extrajobb blir verkligen heltid och mer därtill) men det är något helt annat att vara anställd.

De första veckorna på nya jobbet går uteslutande till att sitta och lära mig verktyg och kunskaper jag behöver för att kunna bidra. Intressant att man är en fullständig nybörjare på det praktiska även efter fem års teoretiska studier. Men det hade jag väntat mig och förmodligen är det så för de flesta nybakade studenter.

Överlag trivs jag bra på jobbet. Arbetskamraterna är trevliga och kaffet smakar riktigt bra. Den största nackdelen är egentligen avståndet. Enligt tidtabellen ska det ta ca en timme att pendla, men trafikstockning är mer regel än undantag i den här stan och oftast har jag varit hemma senare än planerat på kvällarna.

Jag är väldigt sugen på att börja cykelpendla. Det är 16 km enkel väg, och det borde jag kunna avverka på cykel betydligt snabbare än bussresan. Jag har dessutom nyss servat cykeln och köpt en ny hjälm. Det är bra med vardagsmotion som väger upp de stillasittande dagarna som ett kontorsjobb innebär.

4 reaktioner på ”Första helgen lider mot sitt slut

 1. 32km tur och retur är en riktigt bra sträcka! Hade en kollega i Stockholm som cyklade samma sträcka en väg. Hon älskade sin elcykel och fick abstinens efter bara ett par dagar när hon inte kunde cykla till jobbet.

  Jag har knappa fyra km och tycker att det är en för kort sträcka. Så därför har jag börjat ta en omväg som gör att hemresan blir 17km. Det är en riktigt bra tur!

  Gilla

  1. Ja, vad gör man inte för lite extra motion! Det sparar ju faktiskt mycket tid att cykelpendla om man ändå vill få in mer rörelse i vardagen. Men då gäller det att cykeln drivs med hjälp av muskelkraft. 😉

   Gilla

 2. På tal om kaffet så, gratis är gott. Det jag gillar mest med att jobba är att få betalt för att lära sig nya saker och att fika. När man pluggar så är ju varje stund i skolan där man inte lär sig nya saker ganska ovärd, men på jobbet kommer lönen ständigt in hursom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s