Utdelningar och Black Friday

I fredags plingade det till i portföljen. Procter & Gamble delade ut 162 kronor, Colgate-Palmolive 94 kronor och H&M 335 kronor. Nästan 600 kronor in på en enda dag! Tänk om man hade mer pengar som jobbade åt en. Det härliga är att det bara är att vänta, så växer de förhoppningsvis ännu mer.

Det har legat några slantar och skvalpat på min kapitalförsäkring med utländska aktier ett tag. Det är inte mycket mening med att handla amerikanska aktier för mindre än 400 dollar, eftersom courtaget då blir onödigt högt. Nu har jag bara 2 500 kr tillgängligt för köp på det kontot, så jag får vänta in fler utdelningar innan jag kan köpa något. Pengar som sätts in på Avanza hamnar just nu på ISK:t för svenska aktier eftersom det är obalans mellan dem och jag vill vikta upp de svenska innehaven lite.

Men kanske får jag trycka på köpknappen utan att behöva vänta särskilt mycket längre. Förra året bjöd Avanza på courtaget vid handel med amerikanska aktier när det var Black Friday. Black Friday ett kommersiellt jippo som jag inte har något till övers för, eftersom jag hatar att shoppa och slösa pengar på onödiga prylar. Men när jag kan handla aktier gratis är det ju inte direkt så att jag klagar på det. Vi får hoppas att Avanza är lika generösa på årets svarta fredag, så kan vi fira in helgen med att shoppa amerikanska aktier. Jag tänker fylla på i Emerson Electric.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s