Lappade och lagade hörlurar

För lite drygt fyra år sedan köpte jag ett par hörlurar från AKG. Det är svårt att minnas exakt vad de kostade, men någonstans runt 1000-1200 kronor fick jag ge. En rejäl slant för ett par hörlurar, men musik är en av mina största intressen, jag lyssnar varje dag i dem och mixar min egen inspelade musik då och då. De låter fantastiskt. 

Tyvärr har jag väl inte varit fullt så försiktig med dem. Jag borde nog ha lagt dem i ett hårt fodral när de legat nerpackade. Förra året bröts de nästan av på ena sidan, men eftersom sladdarna där inne höll kunde jag tejpa runt plasten och rädda dem. 

För några månader sedan gick sladdens plasthölje isär och jag fick tejpa även där, en konstruktion som jag nu stärkt upp med eltejp. 

Igår när jag kom hem från gymmet upptäckte jag att lurarnas liv bokstavligen hängde löst – plasten på den sista hela sidan hade brutits av på mitten och bara sladdarna på insidan höll ihop konstruktionen. Jag plockade fram vävtejp och passade på att förstärka på båda sidor. 

Som tur är låter musiken fortfarande lika bra som alltid. Hoppas att de håller ett tag till så att jag slipper lägga pengar på nya. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s