Allt går åt skogen!

Tänka sig, här kommer man hem från semestern utan att ha kollat aktierna på flera veckor och så har börsen sjunkit så att portföljen tappat ansenligt i värde. Jag är till och med under kvartsmiljonen som jag var så glad över för ett antal månader sedan. Att dollarn har tappat i värde relativt kronan hjälper ju inte heller, om portföljen som i mitt fall består till mycket stor del av amerikanska bolag. All uppgång sedan mars är raderad.

Portföljens värde.png

Det innebär också att en stor del av mina utdelningar består av amerikanska dollar, och då blir pengamaskinens beräknade avkastning lägre. Även här är jag tillbaka på samma nivå som i mars.

Månadsinkomst från utdelningar.png

Till och med augusti månads löpträning bröt trenden jag haft sedan februari.

Löpta kilometer per månad.png

Det är i sådana här situationer man måste tänka långsiktigt, speciellt om man är så ung som jag. Om man tittar på diagrammen för portföljvärde och beräknad avkastning ser man ju trots allt att trenden är långsiktigt stigande och det kommer den förhoppningsvis att vara i decennier framåt. Man kan ju också se det som att det nu är rea på aktier och hösten bjuder på billigare priser.

Apropå löpträningen snickrade jag ihop ytterligare ett diagram som jag tyckte var kul att studera. Kontinuitet sägs ju vara en av de viktigaste faktorerna för att bli en bättre löpare på lång sikt. Förutom någon enstaka vecka har 2017 hittills gått enastående bra i träningssammanhang. De sista veckorna, med semester och förkylning, är bara ett hack i kurvan i de sammanhangen. Den här veckan pekar allt mot att jag får ihop 80-90 kilometer ute på vägarna och allt går mot rätt håll igen.

Löpta kilometer per vecka.png

Kom ihåg – långsiktighet och tålamod är nyckeln till framgång!

2 reaktioner på ”Allt går åt skogen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s