Transportlöpning sparar tid och pengar

Mitt schemalagda arbete i sommar består av 11 pass fördelade på en heltidsmånad, 168 timmar, vilket innebär i genomsnitt 15 timmar per arbetspass.

Jag jobbar i grannkommunen precis som de senaste somrarna. Hade jag tagit bussen har jag räknat ut att det skulle kosta mig mellan 800 och 1000 kr att pendla fram och tillbaka i sommar. Förra sommaren cyklade jag varje gång jag jobbade, och det är i princip gratis. I år transportlöper jag till och från jobbet och får lägga till 143 km till min löpträning på tid jag annars ändå hade ägnat åt pendling. Tidseffektivt och hälsosamt.

Att transportlöpa är inget jag har gjort särskilt mycket tidigare, men det är faktiskt enklare och smidigare än jag trott. Första gången fick jag cykla med en enorm ryggsäck till jobbet med ombyteskläder och fryslådor, men nu behöver jag nästan inte ta med mig någonting när jag springer. I framtiden kanske jag investerar i en löparryggsäck, men än så länge klarar jag att bära en liten tygkasse i handen under löpturen.

Jag jobbar ju också extra på ett företag här på högskolan, men det är så nära hemifrån att jag kan promenera dit på några minuter.

I framtiden hoppas jag att jag kan hitta ett jobb med möjligheter att springa till och från. Om det inte går får jag väl cykla. Åka bil känns onödigt när man bor i eller utanför en stad.

2 reaktioner på ”Transportlöpning sparar tid och pengar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s