Portföljen värd en kvarts miljon kronor!

Som jag har skrivit om innan har sparandet in på aktiekontot gått lite trögt. Jag har velat ha mycket pengar på sparkontot eftersom jag inte har varit säker på hur sommaren ska bli, med resor och jobb. Det har alltså inte blivit så många nya aktieköp eller likvidhamstrande i min portfölj. Den har ändå fått lite draghjälp av att börserna har gått upp, så min förmögenhet ligger ungefär där jag förväntade mig.

Men häromdagen klickade jag mig in på Skatteverkets tjänst och såg hur mycket skatteåterbäring det blir för mig 2017. Över 12 000 kr får jag tillbaka!

Okej, alla ekonominördar vet ju att man egentligen inte ska bli glad över att ha lånat ut pengar gratis till staten, men det var faktiskt en trevlig överraskning så här framåt våren. Och när jag plötsligt hade lite mer pengar än jag trodde innan kände jag att jag kunde kosta på mig en liten överföring till Avanza. 3 000 kr överfördes i rask takt och äntligen såg jag de magiska siffrorna på kontot. Kul!

kvartsmiljon

Kvartsmiljonen är en trevlig liten milstolpe så här i början av sparkarriären. Men champagnen lär inte åka fram eftersom det är mitt i veckan och jag dessutom ska springa ett lopp i helgen. Jag skålar i kranvatten och ler mitt bredaste leende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s