Lägg energin på dig själv

Om man strävar efter att vara lycklig och tillfreds med sitt liv, måste man hushålla med sin mentala kraft. Det innebär bland annat att oroa sig så lite man kan över saker man inte rår över. Ett tydligt exempel i vardagslivet är att ligga vaken och gräma sig över hur nervös man är inför nästa dags anställningsintervju eller föreläsning inför publik. Morgondagen kommer ju oavsett hur mycket man ligger och grubblar.

Eller att sitta på bussen och svettas över att man inte kommer fram i tid. Även om man är försenad spelar det ingen roll om man jagar upp sig aldrig så mycket, bussen kommer inte fram snabbare för det.

Något som aldrig upphör att förvåna mig är hur mycket energi människor i allmänhet väljer att lägga på saker som inte påverkar dem över huvud taget. Det räcker att gå in på Facebook och läsa kommentarerna till vilken tidningsartikel som helst. Folk blir fullkomligt vansinniga över en bild på ett barn i luciakrona, eller något Åsa Romson råkade haspla ur sig, eller att en skola på någon ort man aldrig besökt ska servera vegetarisk mat en dag i veckan.

Vad skönt det måste vara att ens största bekymmer här i livet är saker som absolut inte har någon inverkan på ens liv! Men hur orkar man gräva i främlingars handlingar och uttalanden så till den milda grad att man gör hela sitt liv till en dokusåpa över det?

Jag önskar verkligen att människor la mer av all den här energin på att påverka och styra sina egna liv i en för dem önskvärd riktning. Det tar väldigt mycket kraft att hela tiden gå runt och störa sig på sin omvärld – för gudarna ska veta att det finns gott om dumheter i samhället man kan gå igång på om man bara vill. Men försök att rikta uppmärksamheten mot ditt egna liv och det som verkligen berör dig och dina närmaste. Jag tror att världen vore en bättre plats om fler gjorde så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s