Rikta blicken framåt

Likt många andra unga människor visste jag inte riktigt vad jag ville göra efter studenten och därför bodde jag hemma hos mina föräldrar ett tag, jobbade någon dag här och där och ägnade mesta delen av tiden åt att ha roligt. Jag hade mycket tid att ägna mig åt musik och fick ofta chansen att åka omkring i Europa och spela i olika länder och städer.

Med en hel del tid och pengar över fanns möjlighet till fest och nöjen, både hemma i Sverige och utomlands. Jag kan utan tvekan säga att jag ser tillbaka på den tiden som något av det roligaste och mest spännande jag upplevt.

När jag började plugga var det som om hela livet tog en fullständigt ny vändning. Plötsligt behövde jag ansvara för ett eget hushåll, hålla i pengarna, planera min tid. Att spontant ta en fika eller en öl med vänner fanns det nästan aldrig tid till. Eftersom jag ännu inte riktigt hade lärt mig att tänka framåt kändes det ibland som om allt var förlorat. Mina roliga, unga år var för evigt borta. Nu hade jag blivit vuxen och aldrig skulle livet bli lika bra igen. Bäst att vänja sig så fort det gick…

Så annorlunda jag tänker idag! Livet har ju bara börjat. Hur kunde jag tro att de bästa åren skulle levas i föräldrahemmets pojkrum?

Jag är helt övertygad om att livet bara kommer att bli bättre hela tiden, så länge jag behåller mitt ljusa och positiva sätt att tänka. Det märks ju redan, hela tiden. Det är väldigt svårt att må dåligt någon längre tid när man märker hur allt bara blir ljusare, och mer spännande.

Människor som har fastnat i det förflutna och som ständigt saknar gamla tider går genom livet med handbromsen åtdragen. Vi som har lärt oss att omfamna framtiden kan styra livet i rätt riktning och njuta av förändringens vindar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s