Första veckan till ända

Den första veckan på den nya utbildningen är över. Som väntat var jag helt utmattad på fredagskvällen! Det är så viktigt för mig att ligga i fas med studierna (jag vill inte behöva panikplugga sista veckan före tenta) och samtidigt hinna med all träning och hushållsarbete som behövs för att jag ska känna att jag har kontroll över situationen, så det blev ett högt tempo i veckan. Så fredag kväll blev lugn, med hemmagjord pizza och långpromenad med min sambo.

En viktig utmaning för mig nu är att lyckas ta det lugnt under helgen så att jag inte börjar nästa vecka med att vara stressad. På engelska brukar man ju tala om work-life-balance, alltså balansen mellan jobb/studier/karriär och fritid. Ett alltför högt tempo utan pauser och vi bränner ut oss. Ett alltför lågt tempo och mycket slappande och vi kommer ingenstans i livet. Det är en svår balansgång!

Idag var jag uppe ur sängen klockan sju och har redan hunnit med att tvätta kläder och frosta av frysen. Det enda som är kvar som ”behöver” göras idag är att städa lägenheten men det tar inte så lång tid. Ett kort träningspass hinns säkert med också. Sedan ska jag ta det lugnt resten av dagen och träffa en kompis som jag inte sett på länge. Helgerna känns mycket bättre när man kan slappna av efter en produktiv vecka.

Har ni hunnit med allt viktigt i veckan?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s