Uppe med tuppen

Idag hade jag inga tider att passa förrän klockan 13, vilket hade kunnat innebära sovmorgon. Men som jag skrev i det förra inlägget är det viktigt att hålla en jämn dygnrytm för att få bra kvalitet på sömnen. Då orkar man mer och mår bättre nästa dag och på lång sikt. Så när min sambos alarm ringde klockan 05.50 gick jag upp direkt, utan att tveka, utan att känna efter hur skönt det var att ligga kvar i sängen. Jag har lärt mig den hårda vägen, att ligger man kvar bara några sekunder extra är det hundra gånger svårare att ta sig upp sedan.

Klockan sju var jag redo att börja plugga. Jag har kämpat hårt för att få en plats på det här masterprogrammet och har nog aldrig varit så studiemotiverad som nu. Det känns som att det här är en chans man inte slänger bort.

Fem timmars effektivt läsande på förmiddagen, föreläsning på eftermiddagen och extrajobb på kvällen. Sådana här dagar sover man gott efter.

Den största anledningen till att bloggen startade var för att kunna motivera mig själv. Och det känns faktiskt mycket lättare att ta vettiga beslut och hålla uppe motivationen att förbättra sitt liv om man kan skriva ner det efteråt. Så om texten känns lite skrytsam är det ändå för ett gott syfte.

Snålmånadens första dag är till ända och naturligtvis har inte en krona spenderats på onödigheter ännu. Startsidan har blivit uppdaterad med en ruta med en slösräknare, som alltså just nu står på 0 kr. Ännu mer motivation till mig att hålla hårt i pengarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s