Rent och fint runt dig

Luta dig tillbaka. Ta några djupa andetag. Släpp tankar som maler och stress som gnager. Andas in, andas ut och försök känna lite lugn i en hektisk, modern vardag.

Igår blev det fint här i lägenheten. Både jag och sambon var helt lediga och det är inte så ofta det händer så vi passade på att städa och att plocka bort saker ur hörnen och flytta ut dem i förrådet.

Jag är verkligen inte en prylmänniska och det märker jag på flera olika sätt. Till exempel har jag väldigt svårt att koppla av och känna mig lugn om det är stökigt i mitt synfält, speciellt hemma. Är det rörigt på skrivbordet är det rörigt i mitt huvud.

Dessutom gillar jag inte att äga en massa skit jag inte behöver och aldrig använder. Jag är övertygad om att vi inte blir lyckligare av att ha ett garage eller en friggebod fullt med prylar och det skulle jag aldrig vilja skaffa mig. Rent ekonomiskt är det dumt att binda sitt kapital i så många prylar som minskar i värde – vissa betalar till och med för en större bostad för att ha ett extra rum fullt med prylar.

Sedan det där med ett rent synfält. Jag tror knappast jag är den enda som har lättare att slappna av när det är städat och fint kring mig. Det verkar dessutom som om prylarna stör även när de inte syns. Bara känslan av att det ligger en massa gammal kurslitteratur och en trasig handdammsugare i förrådet stör mig lite.

En viktig del av den här bloggen är att jag själv ska bli mer motiverad till att förbättra mitt liv med små steg genom att faktiskt skriva ner dem och skriva om hur jag följer upp alla små mål. Så här har ni nästa kaizen-knep. Rent och fint runt dig. Det är livskvalitet. Och nu ska det hållas rent och fint runt mig i fortsättningen.

Tips! Många smarta tankar på bloggen Minimalisterna. Kolla gärna in den.

4 reaktioner på ”Rent och fint runt dig

 1. Därmed känner jag oxå en tillfredsställdhet när lagt en stund på att fixa rent och fint, oftast handlar det om några få tio minuter att ordna till hemma. Detsamma med tillfredställelse göller även när jag säljer eller slänger saker som inte används.

  Gilla

  1. Ja, egentligen går det fortare att röja lite än man tror, och det gör mycket för humöret.

   Det där med att göra sig av med saker kopplar jag ihop med mindre stress. Det är jobbigt att ha mängder med prylar hemma, både att se på och att städa bland.

   Kul med likasinnade! Tack för din kommentar 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s