Årets fattigaste vecka

Har för första gången på ett tag en helt ledig långhelg. Efter ett tufft år av studier och en sommar av jobb känns det skönt att kunna landa i tankarna lite och ta beslut som inte är färgade av ständig stress.

För oss studenter innebär sommaren ofta en fattig tid rent ekonomiskt. Många blir tagna på sängen av det faktum att inga studiemedel utbetalas i juni, juli och största delen av augusti. Hyresvärden vill ju ha betalt även på sommaren och då blir det knapert i kassan om man inte har planerat.

De flesta somrar har jag arbetat största delen i juli och augusti och så även i år. Eftersom första julilönen inte kommer förrän i slutet av augusti blir det tre månader helt utan pengar in på kontot. Vilken skön känsla att ha en buffert sparad så att man har att ta av under sommaren.

Nu väntar två månadsslut med dubbla inbetalningar, en från CSN och en från min arbetsgivare. Det behövs pengar till att bygga upp krigskassan igen och till verksamheten jag och min sambo håller på att starta upp. Vissa dagar blir jag nästan lite avundsjuk på heltidsanställda som oftast tjänar betydligt mer och till och med har betald semester! Då hjälper det att påminna sig själv om att uppoffringar idag ofta kan ge större belöningar imorgon.

Nu ska vi ut och springa i sensommarsolen. Ta hand om er så länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s