Nöj dig aldrig

Om du vill få ett lyckligare och roligare liv måste du arbeta med piskor och morötter, och oftast är piskorna mer kraftfulla än man tror.

Affärsmannen och författaren Tony Robbins, som föreläser om framgång och självhjälp, menar att en viktig drivkraft hos framgångsrika människor är rädsla för att nöja sig med att lägga ribban lågt. Oron att inte utvecklas och nå sin fulla potential får dem att kämpa hårdare än andra.

Jag känner igen detta i mitt eget tankesätt. Rädslan att fastna på ett lågavlönat och nedslående skitjobb väger tyngre än drömmen om en fantastisk karriär. Rädslan att behöva vända på varje krona väger tyngre än många miljoner på kontot i framtiden. Rädslan att bli en tjock och slö soffpotatis väger tyngre än drömmen att springa milen under 40 minuter, och så vidare.

Morot och piska. Låt balansen mellan dem kontinuerligt förbättra besluten du tar och öka kraften du lägger på dig själv.

”Var inte så hård mot dig själv” är en vanlig kommentar. Tvärtom, säger jag. Oftast ska du vara just hårdare mot dig själv. Naturligtvis i kombination med att se dig stolt i spegeln och berömma dig själv för allt du redan uppnått. För att sedan fortsätta sträva efter lycka och framgång.

morot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s